Zboží

Co možná nevíte o vestavěných skříních

Vestavěná skříň je výrobek, který si našel cestu do mnoha domácností, a zdá se, že tomu bude tak i nadále. Koluje o nich napříč Internetem mnoho informací, ale některé z nich se tu tak často neobjevují.

Nedostatek světla v místnosti – jednou z prvních věcí, na které byste se měli při objednávání vestaveb na míru zaměřit, je jejich barva. Kdo si zvolí tmavé odstíny, musí počítat s tím, že budou absorbovat mnoho denního slunečního světla, ale i světla umělého ze svítidel. Můžete se pak uvnitř místnosti cítit sevřeně a může vám připadat opticky menší. Týká se to zejména bytů běžných velikostí a dispozic v bytových domech. Vsaďte raději na světlé pastelové barvy, a nejste-li si jisti, které z nich dát přednost, můžete to zkusit s docela obyčejnou bílou. Ta se hodí k téměř každému typu interiéru a bytovému vybavení.

oblečení ve skříni

Netradiční design posuvných dveří – někteří výrobci posuvných dveří nabízí řešení vskutku netradiční a přichází na trh s modely, které se výrazně odlišují od klasického nábytku. Posuvné dveře může například zdobit potisk ve formě maleb či fotografií, a jistě si domyslíte, že kresby a fotky – to je téma pro nekonečný počet variací.

tyč s ramínky

Skříně pod schodištěm – máte v domě k dispozici vnitřní schodiště, pod jehož nosným pilířem je nevyužitý prostor? Stává se to například u schodišť ze suterénu do obytného přízemí či prvního patra, kdy jde o schodiště přímá nebo lomená do pravého úhlu. Pod schody vzniká trojúhelníkový prostor, kam stěží umístíte šatní skříň, a tak lidé tu přistupují na různé kompromisy, například nízké komody s květinovou výzdobou apod. Květinám se tu pak nedostává denního světla a máte dojem, že tento „kout“ je jaksi nevyužitý a nevzhledný. Výhodou vestavěných skříní je mimo jiné i fakt, že je lze umístit do jakéhokoli tvaru vnitřního prostoru, tedy i pod schodiště. Vyřešíte tím jak praktičnost, tak i estetickou stránku věci.